2011. október 28., péntek

Bolyki János: József és Aszeneth - Jelenlegi ára: 1 425 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! József és AszenethA könyv listaára: 1600 Ft. Leírás:
A bibliai József és az egyiptomi főpap lánya, Aszeneth szerelmének történetét elbeszélő regény legalább kétezer éve íródott görög nyelven, és közel négyezer évvel ezelőtt játszódik, teljes szövege magyarul eddig nem jelent meg. Alapját Mózes első könyve 41. részének 45. verse képezi, mely említést tesz József és az egyiptomi főpap lányának házasságáról. A regény egyébként több helyen is utal a bibliai szövegre. A bőség esztendeiben kezdődik, amikor József állami megbízatást kap gabonatartalékok gyűjtésére, ekkor ismerkedik meg a heliopoliszi főpap fiatal lányával. Az olvasó értesül lángoló szerelmükről, és Aszeneth megtérésének csodálatos históriájáról. Az idilli napoknak nemcsak a bekövetkező szűk esztendők vetnek véget amikor József végre ismét találkozik idős édesapjával és testvéreivel , de békés házasságukat a fáraó elsőszülött fiának gonosz terve is veszélyezteti. Az aljas trónkövetelő szerelmi vágyán túl, hogy megszerezze magának Aszenethet, apja trónjára is áhítozik. Tervének József féltestvéreit, Jákobnak szolgálóitól született fiait nyerni meg, ám merényletüket Benjámin meghiúsítja, és a trónkövetelőt is megöli. Az idős fáraó, értesülvén a történtekről, bánatában követi fiát a halálba. Örökébe kisebbik fia lép, aki mellett József továbbra is az ország második embere marad. A jelen kiadás népszerűsítő célból, de tudományos igénnyel készült. A szövegvariánsok közül a leghosszabb változat kritikai kiadására támaszkodik. A tanulmány értékű bevezető részletes tájékoztatást nyújt a textológiai és filológiai háttérről, a mű keletkezéstörténetéről, eszmeiségéről és irodalomtörténeti helyéről. A regényt még egy utószó is követi, melyben a további kutatáshoz kaphat szempontokat az érdeklődő olvasó, természetesen gazdag bibliográfia kíséretében. A könyvészetileg is színvonalas kiadvány a szakmai és a nagyközönség érdeklődésére egyaránt számíthat. ISBN: 973-7605-18-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 425 Ft

Az aukció vége: 2011-10-28 17:14
. Bolyki János: József és Aszeneth - Jelenlegi ára: 1 425 Ft